Waarom Aquarian Yoga?

The Power of Words and The Magic Mantra
April 28, 2019
Show all

Waarom Aquarian Yoga?

Het Watermantijdperk of The Aquarian Age is een begrip in de astrologie. De aardas maakt in ongeveer 25 920 jaar een cirkel (een kosmisch grootjaar of platonisch wereldjaar genoemd) en daarbij komt iedere 2160 een ander dierenriemteken langs. De afgelopen twee millennia was het Vissentijdperk of The Piscean Age. Nu zitten we in de overgangsfase naar de Aquarian Age. Die overgang gaat gepaard met grote veranderingen, uitdagingen en onrust.

In het einde van het Vissentijdperk was kennis macht; niet alleen het vergaren van kennis gaf macht, maar het onthouden van kennis aan anderen gaf het ook. Het was een tijd van hiërarchie, ego en dualiteit. Een tijd waarin de vrouw ontworteld en uitgebuit werd, waarin de relatie tussen man en vrouw oppervlakkig en oversekst was. De tragedie van de religie in de Piscean Age is dat mensen God buiten zichzelf zochten, waardoor zo veel oorlogen gevoerd zijn en mensen vermoord zijn in naam van God. Met de industrialisatie begon de grootschalige uitbuiting van de natuur.

In deze tijd is kennis en informatie algemeen beschikbaar. De openheid die nu al op gang komt zal alleen nog maar groter worden de komende tijd. Daarom is kennis geen macht meer. Het gaat er niet meer om hoeveel je weet, het gaat erom wat je met die informatie doet. De overvloed aan informatie zorgt bij veel mensen voor een grote leegte vanbinnen. Er heerst een co-depressie in de Westerse samenleving. We hebben alle informatie, maar geen persoonlijke helderheid of visie. Er zijn te veel keuzes, er is te veel ellende in de wereld. Het is te ingewikkeld om het allemaal te kunnen volgen en begrijpen, laat staan dat we ook nog kunnen handelen!

Tijdens deze overgang werken de oude manieren van de Piscean Age steeds minder, maar moeten we nog wennen aan de manieren van de Aquarian Age. Eén van de belangrijkste tools die we nodig hebben om onszelf staande te houden in deze nieuwe tijd is een goed ontwikkeld, sterk zintuigelijk systeem. Ons brein verwerkt per dag meer informatie dan de meeste mensen voor de Industriële Revolutie in een jaar. Als we geen discipline hebben en ons niet leren centreren, zullen we de intense energie van deze tijd niet aankunnen.

De tijd eist van ons dat we een sterker zintuigelijk systeem ontwikkelen dat ervoor zorgt dat we kunnen leven als intuïtieve, veelzijdige wezens. Door deze ontwikkeling zullen we ons meer compleet voelen en we zullen de energie die we voorheen verspilden aan het verkrijgen van goedkeuring van anderen kunnen gebruiken om aan te trekken wat we nodig hebben om onze bijdrage aan de wereld te leveren.

Het ontwikkelen van het zintuigelijk systeem kunnen we doen door contact te maken met onze ademhaling (ademhaling controleert de mind), door ons zenuwstelsel te versterken met Kundalini Yoga en door onze intuïtie te activeren met meditaties. Commitment is daarbij erg belangrijk: Keep up and you will be kept up!