Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vh83480/1/aquarianyoga.nl/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2695

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vh83480/1/aquarianyoga.nl/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2699

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vh83480/1/aquarianyoga.nl/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3581
The Power of Words and The Magic Mantra - Aquarianyoga.nl

The Power of Words and The Magic Mantra

Waarom Aquarian Yoga?
April 28, 2019
Stress release meditatie voor thuis
April 28, 2019
Show all

The Power of Words and The Magic Mantra

De Japanse onderzoeker Masaru Emoto heeft het mooi laten zien met zijn waterkristallen: woorden zijn ontzettend krachtig. Hij deed water in flesjes, stelde dat water bloot aan een woord en vroor het vervolgens in om te kijken wat voor ijskristallen er zouden vormen. De woorden met een positieve trilling (dankbaarheid, hoop, liefde) lieten prachtige harmonieuze kristallen zien, de kristallen van de woorden met een negatieve trilling (haat, jaloezie, hebzucht) waren grillig en niet symmetrisch.

Intussen zijn er tal van soortgelijke onderzoeken gedaan over de kracht van woorden op bijvoorbeeld eten en planten; zelfs de Ikea heeft een onderzoek gedaan waarbij ze twee planten op een middelbare school zetten en de ene plant gepest werd (met opnames van de kinderen) en de andere plant complimenten kreeg. Het resultaat na dertig dagen was overduidelijk: de gepeste plant hing er zielig bij en de gecomplimenteerde plant floreerde.

Voor het gemak ga ik er even vanuit dat het water en de planten in deze onderzoeken geen menselijke taal kunnen begrijpen. Ze reageren op de trillingen, de energie die met de woorden mee komt. Daarom is mantra in de yoga zo’n ontzettend krachtige tool: zelfs als je niet precies weet wat een mantra betekent werkt het. De mantra’s in Kundalini Yoga worden al duizenden jaren positief gebruikt en hebben daarom een enorme kracht.

De meest krachtige mantra in de Kundalini Yoga is Ek Ong Kar, Sat Gur Prasad, Sat Gur Prasad, Ek Ong Kar en wordt ook wel de ‘Magic Mantra’ genoemd. Het verheft de spirit en gaat voorbij aan dualiteit. Deze mantra maakt je mind zo krachtig dat alle obstakels oplossen. Yogi Bhajan zei over deze mantra “You can mock any mantra you like except this one, because this mantra is known to have a backlash. Normally mantras have no backlash. When you chant them well, they give you the benefit, but if you chant them wrong, they don’t have any ill effect. If they don’t do any good, at least they won’t hurt you. But, if you chant Ek Ong Kar, Sat Gur Prasad wrong, it can finish you. I must give you this basic warning. This mantra is not secret, but it is very sacred. So, chant it with reverence, write it with reverence, and use it with reverence.” Na het chanten van deze mantra is het belangrijk om je gedachtes onder controle te houden en positief te denken en vooral positief te spreken. Het versterkt namelijk alles wat je zegt in de uren na het chanten.

Wil je deze mantra onder de knie krijgen? Vraag dan eerst aan je Kundalini Yoga docent om de mantra samen in de les te doen.